divendres, 25 d’octubre del 2013

Panellets de xocolata i "quicos"





Encara que no ho sembli ja s'acosta la diada de Tots Sants, i com que estem en època d'estalvi i els pinyons són realment cars, he pensat en fer uns panellets un pèl més ecònomics... que sí, que sí!! que jo també sóc de les que m'encanten els típics...però mai està demés innovar, no?


Aquí va la recepta: (per uns 25-30 panelletes)

- 60 ml d'aigua mimeral
- 120 gr de sucre (jo l'he utilitzat morè)
- 200 gr d'ametlla picada
- 150 gr de quicos
- 100 gr de xocolata fondant
- 1 clara d'ou


Posem en un cassó l'aigua i el sucre i ho barregem, i quan veiem que vol arrencar el bull, hi afegim les ametlles i amb l'ajuda d'unes varilles anem barrejant fins que queda ben lligat.

Afegim a la barreja la xocolata que haurem desfet, i per últim la clara d'ou (una mica batuda) i una tercera part dels quicos, que haurem triturat amb picadora o amb el morter (és important que no quedin fets pols, que es notin els trossets)

Ho deixem refredar a la nevera unes 2-3 hores tapat amb paper film.

Una cop passat aquest temps, escalfem el forn a 200ºC i en una reixeta i col.loquem paper de forn on formarem les boletes i per damunt i tirarem quicos trossejats.

Els posarem al forn entre 8-10 minuts..cal que quedin torradets per fora, però tous per dins.

I a menjar...nyam nyam....us animo a fer-los, i que sorprengueu a família i amics!

2 comentaris:

  1. Uouo! Quina pinta! I quines ganes de fer-los! Amb el temps que fa que no li dedico temps a la cuina... A veure si puc trobar una estoneta i fer-ne!
    Només dos dubtes: l'ametlla ha de ser mòlta, no? D'aquella en pols. I els quicos, els típics salats?

    ResponElimina
  2. Montse!! segur que trobes un foradet, i et quedaran boníssims, no en tinc cap dubte.
    Si, l'ametlla ha de ser en pols...i els quicos jo els vaig comprar salats, normals. Hi ha gent que fa servir els Mr. Corn que tenen aquell gust tan característic... Ja em diràs que tal han sortit....

    ResponElimina